Εορτή λήξης

Ολοκληρώθηκε και φέτος η σχολική χρονιά με την εορτή λήξης που είχε ως θέμα ¨Το λούνα παρκ της φαντασίας μας¨.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή τους, τον Καλαϊτζίδη Φώτη, Μακαδασίδη Στέλιο, Βδέλλα Αθανάσιο, Παντέζο Φοίβο, Γιαζιτζή Ιωάννη, Σουλτίδη Δημήτριο, Παπαδόπουλο Νίκο και την Κατερίνα!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Continue reading »

Ενημέρωση εορτής λήξης- Πρόσκληση

                                                               ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ                       ΖΥΓΟΣ    08/06/2015

 

Αγαπητοί γονείς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε έγκαιρα για κάποιες αλλαγές που προέκυψαν για τις επόμενες ημέρες.

 Α) την ΤΕΤΑΡΤΗ 10/06/2015  όλοι οι μαθητές θα σχολάσουν στις 12:25.  Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας οι σύλλογοι διδασκόντων  θα ασχοληθούν με την εκλογή των νέων διευθυντών σχολικών μονάδων.

 Β) την ΠΕΜΠΤΗ 11/06/2015 τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε όλο τον Νομό με άδεια της Δνσης ΠΕ Καβάλας για εκλογοαπολογιστική συνέλευση των εκπ/κών.

 Γ) την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/06/2015 όλοι οι μαθητές θα σχολάσουν στις 11:30 λόγω της προετοιμασίας της σχολικής μονάδας για την απογευματινή ? βραδινή εκδήλωση εορτής λήξης 2015.  Όπως ίσως θα έχετε πληροφορηθεί ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων,  διοργανώνουν από κοινού την εορτή λήξης η οποία θα περιλαμβάνει α) παιχνίδια και δραστηριότητες για τους μαθητές

β) απονομή αναμνηστικών , τραγούδια από την χορωδία των μαθητών μας

γ) τραγούδια από μεγαλύτερους μαθητές μας και τέλος  από την ορχήστρα μας  με συνοδεία ντόπιων καλλιτεχνών  Ώρα έναρξης 19:30.

     Σας καλούμε λοιπόν όλους σε μια  βραδιά γεμάτη συγκίνηση , κέφι  , χορό και φαγητό, για να κλείσουμε όλοι μαζί τη χρονιά. 

Με χορούς κυκλωτικούς  πάντα ν ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε ?

                                                                                                                     ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΦΙΣΑ

Διαγωνισμός ορθογραφίας

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς των Ε2 και ΣΤ1 τάξεων και τους μαθητές Χρόνη Ιωάννη, Τοπάλογλου Ειρήνη και Βουδούρη Ιωάννη που εκπροσώπησαν το σχολείο μας στο διαγωνισμό ορθογραφίας.
Συγχαρητήρια και στους τρεις για τη συμμετοχή τους και στον Χρόνη Ιωάννη που κατατάχθηκε μέσα στην πρώτη δεκάδα.

ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ

Επιστολή προς γονείς για τον αύλειο χώρο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ                        ΖΥΓΟΣ 08/06/2015

ΜΙΑ  ΩΡΑ                 ΜΙΑ  ΜΕΡΑ             ΕΝΑΣ  ΣΤΟΧΟΣ

      Αγαπητοί γονείς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να σας  υπενθυμίσουμε την πρωτοβουλία που ανέλαβαν   οι εκπ/κοί του σχολείου μας για δεύτερη συνεχή χρονιά  και η οποία αφορά τον εξωραϊσμό της αυλής μας και τη δημιουργία επιπλέον πράσινων χώρων .Με συμπαραστάτη τον σύλλογο γονέων και αρωγό όλους εσάς    βρισκόμαστε σε  αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο. Ότι καταφέραμε  όμως μέχρι τώρα , δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την υποστήριξη  και την  δική σας εθελοντική προσφορά , των μαθητών μας , αλλά και άλλων φορέων. Θέλοντας λοιπόν να συντηρήσουμε τα  δέντρα και τα φυτά μας ,αποφασίσαμε και φέτος  να ζητήσουμε την εθελοντική σας προσφορά στο πότισμα και στο ξεχορτάριασμα  για τους δύο καλοκαιρινούς μήνες ΙΟΥΛΙΟ & ΑΥΓΟΥΣΤΟ .Η περσινή εμπειρία έδειξε ότι είχαμε επιτυχία. Δημιουργήσαμε λοιπόν και πάλι ομάδες γονέων. Σε κάθε ομάδα υπάρχει ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΜΑΔΑΣ , και υποχρέωση της κάθε ομάδας είναι να οργανώσει το πότισμα και πιθανό ξεχορτάριασμα , για  μία και  μόνο φορά  σε απογευματινό καλύτερα χρόνο.  Επίσης με την επαφή σας στο χώρο θα παρακαλούσαμε να καταγράψετε σκέψεις ή ιδέες σας που νομίζετε ότι θα ομορφύνουν περισσότερο τον αύλειο χώρο . Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν να διαθέσετε για μια μέρα, μια ώρα  από τον  χρόνο σας, ώστε να πετύχουμε τον στόχο της διατήρησης της αυλής  σε καλό επίπεδο. Υπενθυμίζουμε ότι η προσπάθεια θα γίνει σε καθαρά εθελοντική βάση.

  Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Συμμετοχή σε έκθεση εικαστικών έργων

Οι μαθητές των Ε1 και Γ τάξεων του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν έργα τους στην έκθεση που διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι της 1ης και 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π/θμιας  Εκπ/σης Καβάλας,  κ. Αθανάσιος Διαλεκτόπουλος και κ. Σοφία Χατζηνικολάου σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Π/θμιας  Εκπ/σης  Καβάλας κ. Παναγιώτη Παπάζογλου στο Φουαγιέ της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας την Τετάρτη 3/6/2015 από τις 9:00 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ. με έργα μαθητών τα οποία δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014- 2015 στο πλαίσιο των  προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που διεκπεραίωσαν στα σχολεία τους.

Τα έργα των μαθητών του Ε1 τμήματος  δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας «Υγιεινή διατροφή και εξαρτήσεις» και « Ενδοοικογενειακή Βία», ενώ  αφορμή για τη δημιουργία των έργων της Γ? τάξης δόθηκε από  κάποιες ενότητες της Μυθολογίας ? Ιστορίας  της Γ΄ τάξης καθώς και από το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής «Ξαναχρησιμοποιούμε, ανακυκλώνουμε, δημιουργούμε».

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους μαθητές μας για τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη συνεργασία που ανέπτυξαν μεταξύ τους!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συγχαρητήρια επιστολή συμβούλου

Ομαλή μετάβαση στο Γυμνάσιο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα  «ομαλής μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο». Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα συνάντηση γονέων με την εκπρόσωπο του ΟΚΑΝΑ κα Σαββίδου Κική (ψυχολόγος), παρουσία του διευθυντή και της εκπαιδευτικού του ΣΤ2 τμήματος με στόχο να απαντηθούν ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ημερήσια εκδρομή

Το σχολείο μας πραγματοποίησε την ημερήσια διδακτική εκδρομή στη Μεσορόπη Καβάλας. Μαθητές και γονείς έπαιξαν και διασκέδασαν στο χώρο. Αρκετοί από αυτούς με συνοδεία εκπαιδευτικών έκαναν βόλτα στα σοκάκια της Μεσορόπης, είδαν παλιές και σύγχρονες εκκλησίες και επισκέφτηκαν το χαλβαδοποιείο-ταχινοποιείο του κ.Φλώρου. Άκουσαν για το σουσάμι, ταχίνι και χαλβά.

Και του χρόνου!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_20150522_120827

IMG_20150522_110831

IMG_20150522_111009

IMG_20150522_111901

IMG_20150522_112156

IMG_20150522_112342

IMG_20150522_114614

IMG_20150522_120138

Επίσκεψη της Πυροσβεστικής στο σχολείο μας

Την Παρασκευή 15 Μαΐου  με χαρά υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας  αντιπροσωπεία από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας  Καβάλας οι οποίοι ανταποκρινόμενοι σε αίτημα του σχολείου μας ήρθαν για να ενημερώσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων έκτακτων καταστάσεων. Οι απορίες των  μαθητών  ήταν πολλές και το εξειδικευμένο προσωπικό προσπάθησε να τις λύσει όλες. Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση ακολούθησε στο προαύλιο του σχολείου επίδειξη κατάσβεσης φωτιάς με το πυροσβεστικό όχημα στην οποία συμμετείχαν και κάποιοι μαθητές. Τους ευχαριστούμε πολύ και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο και πολύτιμο έργο τους.

Ευχαριστούμε πολύ το Φυσιολατρικό Σύλλογο Ζυγού για τη συνεισφορά του στο μήνυμα του εθελοντισμού που δίνει στα παιδιά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Χατζιδάκειο Φεστιβάλ Ξάνθης 2015

Την Τρίτη 5 Μαϊου επισκεφτήκαμε την πόλη της Ξάνθης υλοποιώντας διάφορες δραστηριότητες. Απολαύσαμε το «σπίτι της σκιάς», μάθαμε για το Λαογραφικό Μουσείο και είδαμε στον χώρο της τέχνης τη Δημοτική Πινακοθήκη Παυλίδη.

Στα πλαίσια του Χατζιδάκειου Φεστιβάλ Ξάνθης, οι δράσεις κορυφώθηκαν με τη συμμετοχή και σύμπραξη της χορωδίας του σχολείου μας με τους υπόλοιπους μαθητές, σε ένα σύνολο 800 πλέον ατόμων από όλη την Ελλάδα τραγουδώντας «Μια πόλη μαγική» του Μ. Χατζιδάκι.

2015_05_05_Xatzhdakeio_Plateia01

2015_05_05_Xatzhdakeio_ZygosKavalas01

DSC00847

DSC00848

DSC00869

DSC00871

DSC00875