Εκδηλώσεις

 

 • Παρουσίαση της ιστορίας του σχολείου μας

Τη Δευτέρα 3-06-2013  στις 19.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ζυγού παρουσιάστηκε η Ιστορία του Σχολείου στους γονείς , φίλους και παλιούς μαθητές του.Η προσεύλευση του κόσμου ήταν μεγάλη.Εκτός από παλιοί μαθητές , δασκάλοι και διευθυντές παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των χτιστών- μαστόρων που εργάστηκαν στο χτίσιμο του σχολείου.Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων έστειλαν τρία άτομα από το μακρινό Λέχοβο Φλώρινας και κατέθεσαν τη δική τους μαρτυρία για την ιστορία του σχολείου.Σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα ,οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν 3 μήνες για τη συγκέντρωση και καταγραφή του υλικού που αφορούσε το θέμα, παρουσίασαν περιληπτικά την εργασία τους.Η παρουσίαση πλουτίστηκε με την προβολή μέρους συνεντεύξεων που έδωσαν παλιοί μαθητές . Η ίδια εργασία θα παρουσιαστεί στο Συμπόσιο Τοπικής Ιστορίας , στις 14-06-2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λυδίας .

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΗΜ.ΣΧ.ΖΥΓΟΥ

 • Αθλητική Εκδήλωση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά ο καθιερωμένος  «δρόμος υγείας» μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ζυγού, Γυμνασίου Κρυονερίου και ενηλίκων που διεξήχθη την Κυριακή το πρωί 7-4-2013 με αρκετό κόσμο και καλή οργάνωση. Στην αφετηρία έδωσαν το παρόν 125 δρομείς που αψηφώντας το ψιλόβροχο αισθάνθηκαν τη χαρά του αγώνα, Τον αγώνα διοργάνωσε ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ζυγού σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Ζυγού και το Γυμνάσιο Κρυονερίου και αποτέλεσε μέρος των διήμερων αγώνων με την ονομασία «ΔΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ ΚΑΒΑΛΑΣ». Στους νικητές κατά κατηγορία απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια καθώς και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους αθλητές. Τέλος, ανανεώθηκε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

athlitiki_ekdilwsi

 • Αλφαβητοπαρέλαση 

Στις 9 Μαρτίου 2013 το σχολείο μας, για πρώτη φορά,  πήρε μέρος στην Αλφαβητοπαρέλαση της Καβάλας.

alfavitoparelasi_1  alfavitoparelasi_2

 • Κουκλοθέατρο 

  Στις 4-2-2013 ήρθε ο θίασος ΤΙΚ-ΝΙΚ στο σχολείο μας. Οι τάξεις Δ, Ε, ΣΤ και Γ2 παρακολούθησαν την κουκλοθεατρική παράσταση «Ιστορίες της Ανακυκλούπολης». Στην παράσταση αυτή τα παιδιά έμαθαν για την ανακύκλωση μέσα από μια αστεία ιστορία. Μετά την παράσταση συμμετείχαν σε εργαστήριο, οπού έμαθαν διάφορες τεχνικές και κατασκεύασαν κούκλες από τις κάλτσες που έφεραν.

  Μαθητές και μαθήτριες με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό παρακολούθησαν την παράσταση και δημιούργησαν όμορφες κούκλες στο εργαστήριο!!

  Στ2: Παναγιώτης Βδέλλας -Βαγγέλης Οζγουρίδης

  Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 και την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας το κουκλοθέατρο ΤΙΚ ? ΝΙΚ με την κυρία Αγκαμαλιάν Οφέλια. Την πρώτη ημέρα το κουκλοθέατρο παρακολούθησαν οι τάξεις : Δ΄, Ε΄ και Στ΄  με κυρίως θέμα : «Ιστορίες της Ανακυκλούπολης » και τη δεύτερη μέρα οι τάξεις : Α΄, Β΄ και Γ΄ με θέμα: «Κοσμοϊστορίες».Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε εργαστήριο  κουκλοθεάτρου όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν να φτιάχνουν κούκλες από απλά υλικά για τη δική τους παράσταση. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για τους μικρούς μαθητές οι οποίοι και διασκέδασαν  με τις όμορφες κούκλες αλλά και έμαθαν πως μπορούν να τις κατασκευάσουν και μόνοι τους.

  4-2-2013 kouklotheatro1     4-2-2013 kouklotheatro


 • Την Παρασκευή 11-1-2013 το σχολείο μας επισκέφθηκε ένας πυροσβέστης. Η Γ, η Δ, η Ε και η Στ τάξη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο και να ακούσουν χρήσιμες πληροφορίες  σχετικά με την εκδήλωση πυρκαγιάς στο σπίτι  τους ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο. Έμαθαν χρήσιμα πράγματα για την προστασία της δικής τους ζωής αλλά και των ατόμων που θα  βρεθούν μαζί τους εκείνη τη στιγμή. Ήταν μια αξιόλογη επίσκεψη  που προσέφερε σημαντικές γνώσεις  στους μαθητές. Ευχαριστούμε θερμά τον πυροσβέστη κύριο  Καραγιάννη.

Ενημερωτικό Φυλλάδιο  Φωτογραφία από την Εκδήλωση

 

 • Την Παρασκευή 21-12-2012 το σχολείο μας παρουσίασε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του. Παράλληλα, στο χώρο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παζάρι με χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δώρα καθώς και διάφορα γλυκίσματα που δημιούργησαν οι δάσκαλοι του σχολείου μας μαζί με τους μαθητές τους! Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του σχολείου.

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 1 Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2 Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 4

 • Εκδήλωση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

internet1  internet2

 • Την Τρίτη 30-10-2012 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τις Καβαλιώτισσες παραολυμπιονίκες , Ανθή Καραγιάννη και Αλεξάνδρα Δήμογλου. Οι δύο αθλήτριες μετέχουν στους αγώνες στην κατηγορία ατόμων με περιορισμένη όραση. Η αναπηρία τους αυτή όμως δε στάθηκε εμπόδιο στο να κατακτήσουν ασημένια και χάλκινα μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και του Λονδίνου αλλά και χρυσά μετάλλια σε άλλες διοργανώσεις. Συνοδεύονταν από την προπονήτριά τους , η οποία μας έδειξε βίντεο από τη συμμετοχή τους στους παραολυμπιακούς αγώνες ,από τη σκληρή τους προπόνηση αλλά και από τις στιγμές χαλάρωσης. Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις στις αθλήτριες , να πάρουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν μαζί τους! Αυτή η επίσκεψη ήταν ένα μάθημα ζωής , πίστης στον εαυτό μας και μια μεγάλη μνεία στη δύναμη της θέλησης , η οποία είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει στη ζωή μας.

Παραολυμπιονίκες 1 Παραολυμπιονίκες 2 Παραολυμπιανίκες 3

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>