Σχολικό έτος 2011-12

 

  • Ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας.

Κατά την διάρκεια της ημερήσιας εκδρομής του σχολείου μας, μερικά τμήματα επισκέφτηκαν το οινοποιείο «Βίβλια Χώρα». Εκεί ξεναγήθηκαν και άκουσαν τη διαδικασία συλλογής του σταφυλιού, ζύμωσης και παλαίωσης του κρασιού αλλά και της εμφιαλώσεως του. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους που βρίσκονται οι δεξαμενές  και στο κελάρι. Οι μαθητές άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον την ενημερωτική εισήγηση από την υπεύθυνη του οινοποιείου και υπέβαλλαν τα ενδιαφέροντα ερωτήματά τους. Στη συνέχεια πήγαμε στη Μουσθένη στο χώρο «Μποστάνι» όπου οι μαθητές έπαιξαν και απόλαυσαν την εκδρομή τους.

  • Μονοπάτι Παλιάς Καβάλας

Τον Μάιο του 2012 οι μαθητές του σχολείου επισκέφτηκαν το Μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας ανά δύο τάξεις και έκαναν διάφορες δραστηριότητες.

  • Βαπτιστήριο Αγίας Λυδίας

Στις 27 Μαρτίου 2012 οι  μαθητές του σχολείου επισκέφτηκαν το βαφτιστήριο της Αγίας Λυδίας στο οποίο και ξεναγήθηκαν, οι μαθητές του Στ2 επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό μουσείο και στη συνέχεια παρέμειναν στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων για παιχνίδι.

  • Δημοτική Βιβλιοθήκη – Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας

Στις 2 Μαρτίου 2012 οι μαθητές του Α1 και Α2 επισκέφτηκαν τη δημοτική βιβλιοθήκη στα πλαίσια του προγράμματος της Φιλαναγωνσίας που πραγματοποιούν και οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό μουσείο της Καβάλας. Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές παρέμειναν στο Πάρκο του Φαλήρου.Το Ε2 τμήμα επισκέφτηκε το Βήμα του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα, για να παρατηρήσουν το ψηφιδωτό που είναι θέμα των μαθημάτων της Ιστορία και των Θρησκευτικών της Ε” Δημοτικού.

  • Κ.Π.Ε. Φιλίππων – Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων

Στις 24 Ιανουαρίου 2012 οι μαθητές του Δ1 και Δ2 επισκέφτηκαν το Κ.Π.Ε. Φιλίππων και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Απορρίματα: Τα χρήσιμα… άχρηστα». Οι μαθητές του Στ1 επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων και συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες.

  • Θέατρο «Η Φάρμα των Ζώων»

Στις 6 Δεκεμβρίου 2011 οι μαθητές του σχολείου επισκέφτηκαν το Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» και παρακολούθησαν την παράσταση «Η Φαρμα των Ζώων».

  • Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων

Στις 11 Νοεμβρίου 2011 οι μαθητές του σχολείου επισκέφτηκαν Πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων.

  • Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων

Στις 12 Οκτωβρίου 2011 οι μαθητές του σχολείου επισκέφτηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στις Κρηνίδες.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>