Σχολικό έτος 2012-13

 

  • Ημερήσια εκδρομή στη Μεσορόπη-Καστανιές

Την Παρασκευή 31 -05-2013 το σχολείο μας πραγματοποίησε την ημερήσια εκδρομή για το φετινό σχ.έτος στην τοποθεσία Καστανιές ,στη Μεσορόπη Παγγαίου.Οι μαθητές έπαιξαν ομαδικά και ατομικά παιχνίδια απολαμβάνοντας το καταπράσινο και γεμάτο δέντρα τοπίο.Το Γ1 επισκέφτηκε το παραδοσιακό χαλβαδοποιείο του κ.Φλούρου, όπου έμαθαν για τον τρόπο παρασκευής του χαλβά.Άλλοι μαθητές έκαναν περίπατο στα στενά σοκάκια του χωριού γνωρίζοντας καλύτερα το παλιό αυτό μακεδονίτικο χωριό και τις ομορφιές του.Ο καλός καιρός βοήθησε να απολαύσουν όλοι την όμορφη αυτή εκδρομή.ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗDSC01798DSC01802DSC01803

  • Λαογραφικό μουσείο κ. Βεργόπουλου

Σήμερα 10 Απριλίου 2013 η Δ τάξη του Δημοτικού μας σχολείου επισκέφτηκε την έκθεση του κ.Βασίλη Βεργόπουλου στην Ελευθερούπολη. Δάσκαλοι και παιδιά είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε παλιά σχολικά αντικείμενα ακόμη και από το 1820. Τα παιδιά φόρεσαν τις ποδιές με τα άσπρα γιακαδάκια και κράτησαν και τις σάκες. Επίσης είχαν την ευκαιρία να δουν τους κονδυλοφόρους, τις πένες από πούπουλο, το καλαμάρι και τα πρώτα τετράδια. Καθισμένοι στα θρανία του παλιού καιρού ξεφύλλιζαν βιβλία των παππούδων τους. Η εμπειρία ήταν μοναδική. Κ.Βασίλη σας ευχαριστούμε γι αυτήν τη μοναδική αναδρομή στο παρελθόν.

mouseio_bergopoulou1  mouseio_bergopoulou2

 

  • Επίσκεψη στο ζαχαροπλαστείο Dolcetto

Το Γ1 και Γ2 επισκέφτηκαν το εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου Dolcetto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

  • Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Ν.Καρβάλης και στο ναό του Αγ.Γρηγορίου Ν. Καρβάλης

Στη 1 Μαρτίου 2013 , οι μαθητές της ΣΤ’2 επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και είδαν τα λείψανα του. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο της Νέας Καρβάλης,όπου είδαν από την Καππαδοκία φορεσιές, χαλιά, υφάσματα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, εργαλεία, σκεύη και μουσικά όργανα. Ο κύριος της ΣΤ’2 χώρισε τους μαθητές σε ομάδες για να συμπληρώσουν φυλλάδια εργασίας και να μάθουν περισσότερα πράγματα για την Καππαδοκία. Τα παιδιά πέρασαν πάρα πολύ ωραία!!!!!!!!!!

Φλώρου Γεωργία-Χριστοφορίδου Λαμπρινή Στ2

laografiko_karvalis2 laografiko_karvalis3

  • Δημοτική Αγορά Καβάλας

Στα πλαίσια σχολικού προγράμματος για τη διατροφή οι μαθητές των Ε1, Ε2 και ΣΤ1  πραγματοποίησαν  επίσκεψη στη δημοτική αγορά Καβάλας  όπου περιηγήθηκαν στους χώρους του σούπερ μάρκετ της λαχαναγοράς και των ιχθυοπωλείων, πήραν συνεντεύξεις από τους υπεύθυνους των καταστημάτων και συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με το θέμα.

dimotiki_agora_1 dimotiki_agora_2

 

dimotiki_agora_3 dimotiki_agora_4

 

  • Ελαιοτριβείο – Νεογάλ

Την Πέμπτη 22-11-2012 το σχολείο μας πραγματοποίησε δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις. Το Γ1 και η Ε΄ τάξη επισκέφθηκαν το Μουσείο Ελιάς στο Ελαιοχώρι και το σύγχρονο ελαιοτριβείο στον Άγιο Ανδρέα. Στο μουσείο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν παλαιότερα εργαλεία και μηχανήματα επεξεργασίας της ελιάς ενώ στο ελαιοτριβείο μπόρεσαν να παρακολουθήσουν στην πράξη, ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου με σύγχρονα μέσα.

Eλαιοτριβείο_1 Eλαιοτριβείο_2

Οι υπόλοιπες τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν το εργοστάσιο γάλακτος της ΝΕΟΓΑΛ στη Δράμα. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στο εργοστάσιο και πήραν πληροφορίες για τη διαδικασία επεξεργασίας και συσκευασίας του γάλακτος. Στο τέλος της επίσκεψης είχαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν αφού οι υπεύθυνοι μοίρασαν συσκευασίες γάλακτος σε όλα τα παιδιά. Και οι δύο επισκέψεις προσέφεραν πολύτιμες και χρήσιμες γνώσεις στους μαθητές.

  • Αρχαιολογικός χώρος – Μουσείο Φιλίππων

Στις  4?10?2012  το σχολείο μας  πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Τα τμήματα  Β1,  Ε1, Ε2 και Στ 1 επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαίο θέατρο ενώ τα τμήματα  Β2, Γ1 , Γ2, Δ1, Δ2 και Στ2 επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό μουσείο. Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν στο  άλσος μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαιολογικός Χώρος

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>