Ευχαριστήριο μήνυμα

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ζυγού, Κυριάκος Μπάης, ευχαριστούν τον Σύλλογο Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών Ιωνικού Νίκαιας Σ.ΠΑ.Κ.Ι.Ν. και τον πρόεδρο του Συλλόγου Θεόδωρο Μπολάτογλου για την ευγενική τους χειρονομία να δωρίσουν στα παιδιά του σχολείου μας μπάλες καλαθοσφαίρισης.  Η συμβολική αυτή κίνηση αποτελεί φάρο αλληλεγγύης και προσφοράς στον σχολικό αθλητισμό. Ευχή όλων μας να συναντηθούμε κάποια στιγμή δια ζώσης και να τα πούμε από κοντά.

Μέτρα προστασίας για COVID-19

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

οι μαθητές από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες είτε με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είτε με βεβαίωση παρελθούσας νόσησης COVID-19 (τελευταίου εξαμήνου).

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self-test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και διενεργείται 2 φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως 24 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα και οι μαθητές επιδεικνύουν στον εκπαιδευτικό τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος ( οι μαθητές δηλαδή κάνουν το τεστ Δευτέρα και Πέμπτη και επιδεικνύουν τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος στον εκπαιδευτικό την Τρίτη και την Παρασκευή το πρωί.)

Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε εκτυπωτή στο σπίτι μπορεί ο μαθητής να προσκομίσει χειρόγραφη βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα. Προσοχή στη βεβαίωση πρέπει να αναγράφεται ο κωδικός.

Κατ’ εξαίρεση, και μόνο για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self-test) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (πριν τον Αγιασμό) και ο δεύτερος κανονικά την Πέμπτη. Την ημέρα του Αγιασμού τα παιδιά θα έχουν μαζί τους τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος. Από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου μπορείτε να προμηθεύεστε τα self-test από τα φαρμακεία της περιοχής σας.

Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Εάν ένας μαθητής νιώσει αδιαθεσία δεν προσέρχεται στο σχολείο. Σε κάθε περίπτωση απουσίας του μαθητή από το σχολείο παρακαλούμε να επικοινωνείτε μαζί μας.

Παρακαλούμε θερμά για τη συνεργασία σας.

Ο Διευθυντής του Δ.Σ. Ζυγού

Μπάης Κυριάκος

Λειτουργία Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου – Οδηγίες

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου.

  ΟΔΗΓΙΕΣ – ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

1. Το ωράριο του ολοήμερου σχολείου ξεκινά στις 13.15 και τελειώνει στις 15.00.

2. Για τη σωστή λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, πρέπει οι γονείς να τηρούν  το ωράριο που ισχύει για την αποχώρηση των παιδιών τους και να τα παραλαμβάνουν έγκαιρα.

3. Η ώρα της σίτισης-χαλάρωσης είναι πάντα 13.20 με 14.00. Το φαγητό πρέπει να είναι πάντα μέσα σε ένα πλαστικό σκεύος και, εάν είναι δυνατόν, με το όνομα του μαθητή πάνω σε αυτό.

4. Σε περίπτωση που το φαγητό κάποιου παιδιού χρειάζεται ζέσταμα, πρέπει αυτό να έχει τοποθετηθεί σε ειδικό σκεύος, κατάλληλο για χρήση του σε φούρνο μικροκυμάτων.

5. Κάθε παιδί για λόγους υγιεινής πρέπει να έχει μαζί του μία μεγάλη πετσέτα κουζίνας για το φαγητό του, ένα μπουκάλι νερό, χαρτομάντηλα και μωρομάντηλα.

6. Στο ολοήμερο  θα υπάρχει  ενασχόληση κυρίως με μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών. Τα θεωρητικά μαθήματα θα πρέπει να εξετάζονται στο σπίτι.

Η συνεργασία και η τήρηση των κανόνων εγγυάται την επιτυχία του ολοήμερου! ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 Ο Διευθυντής του Δ.Σ. Ζυγού

Μπάης Κυριάκος

Αγιασμός – Έναρξη σχολικής χρονιάς 2021-2022

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 π.μ. θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός στον προαύλιο χώρο του Δ.Σ. Ζυγού.  Οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 8:45 π.μ. Το λεωφορείο θα περάσει στις 8:30 π.μ. από το Ν. Ζυγό και στις 8:40 από το Κρυονέρι. Όλοι οι μαθητές θα φορούν μάσκα κατά την παραμονή τους στο σχολείο. Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει στις 9:30 π.μ. Από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου το λεωφορείο θα περνάει  στις 7:45 π.μ.  από το Ν.Ζυγό και στις 7:55 π.μ. από το Κρυονέρι.

    Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

    Ο Διευθυντής του Δ.Σ. Ζυγού

     Μπάης Κυριάκος

Σεμινάριο εξΑ Τοπικής Ιστορίας: Ήρωες του 1821 από τη Μακεδονία και την Καβάλα

Πρόσκληση σε επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Τοπική Ιστορία: Ήρωες του 1821 από τη Μακεδονία και την Καβάλα» από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Α.Μ.Θ. με υπεύθυνη τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 70, Ελένη Σαατσόγλου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ τάξης σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στον Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Σχολικής Εφημερίδας με τίτλο: «1821-2021: Aγγίζοντας τα ίχνη μιας Επανάστασης…».Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για το τελικό αποτέλεσμα και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

2021-05-20 08-36

 

Πρόσκληση σε τηλεημερίδα

Διοργάνωση διαδικτυακής επιμορφωτικής ημερίδας με τίτλο: “Συναισθήματα που διακινούνται σε παραμέληση/κακοποίηση παιδιών & η υποστήριξή τους ” την Τετάρτη 19 Μαΐου και ώρα 18:00 από το το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Α.Μ.Θ. σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδοψυχιατρικής του  Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της Περιφερειακής  Διεύθυνσης  Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

afisa Τηλεημερίδα 19_5_2021 2

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΗΛΕΗΜΕΡΙΔΑ 19_5_21 (1)

forma για δήλωση συμμετοχής (1)

Ημερίδα για την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Α.Μ.Θ. με υπεύθυνες τις Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας με θέμα: «Παιδιά ασφαλή με… φωνή: Πρόληψη και Αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης».

2 ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ-14-4-21- ΣΕΕ-ΔΙΕΥΘ Α-ΘΜΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ-14-4-2021

Τοποθέτηση Σχολικής Ψυχολόγου στο Δημοτικό Σχολείο Ζυγού

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στο σχολείο μας τοποθετήθηκε Σχολική Ψυχολόγος, διορισμένη από το Υπουργείο Παιδείας, για 5 ώρες εβδομαδιαίως. Η Σχολική Ψυχολόγος θα ασχοληθεί με θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.

Ο Διευθυντής του Δ.Σ. Ζυγού

Μπάης Κυριάκος

 

Αγιασμός – Έναρξη σχολικής χρονιάς 2020-2021

Έπειτα από τη διευκρινιστική εγκύκλιο που στάλθηκε στα σχολεία, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 8:15 π.μ. Το λεωφορείο θα περάσει στις 07:40 π.μ.  από το Νέο Ζυγός και στις 07:50 π.μ. από το Κρυονέρι. Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους τις σχολικές τσάντες, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα μοιράσουν τα βιβλία. Επίσης όλοι οι μαθητές θα φορούν μάσκα κατά την παραμονή τους στο σχολείο. Ο καθιερωμένος αγιασμός θα γίνει στις 11:15 π.μ. και η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει στις 11:50 π.μ.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους.

Ο Διευθυντής του Δ.Σ. Ζυγού

Μπάης Κυριάκος

Οδηγίες έναρξης διδακτικού έτους 2020-2021 (Δημοτικά)