Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης

            Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Καβάλας, για 3η  συνεχόμενη χρονιά, οργανώνει Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης Followgreen (http://www.followgreen.gr/kavala).

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από την ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώνουν χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, μπαταρίες και τηγανέλαιο σε ειδικούς κάδους εντός των σχολικών μονάδων.

            Η επίδοση των σχολείων μετριέται σε πόντους, οι οποίοι συγκεντρώνονται με την ανακύκλωση που κάνει κάθε σχολείο ή με τις δωρεές των μελών της πλατφόρμας. Μπορείτε δηλαδή να μπαίνετε στην ιστοσελίδα http://www.followgreen.gr/kavala και να δωρίζετε στο σχολείο μας έως 100 πόντους κάθε μήνα. Για την εξέλιξη του μαραθωνίου υπάρχει συνεχής ενημέρωση στην ιστοσελίδα www.followgreen.gr/kavala/contest, όπου καταχωρούνται οι επιδόσεις του κάθε σχολείου.

            Στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης των σχολείων θα πρέπει να τοποθετούνται μόνο τα υλικά που αναφέρονται παρακάτω. Για την ανακύκλωση άλλων υλικών, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι κάδοι ανακύκλωσης ή τα λοιπά σημεία ανακύκλωσης που διαθέτει ο Δήμος.

Χαρτί

• Μόνο χαρτικά που χρησιμοποιούνται εντός της σχολικής μονάδας

• Δεν θα προσμετρώνται στον διαγωνισμό βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά

• ΔΕΝ θα πραγματοποιείται η συλλογή χαρτόκουτων

Πλαστικό

• Πλαστικά μπουκάλια από νερό, αναψυκτικά ή άλλα μικρά και μεγάλα

• Πλαστικά καπάκια από οποιαδήποτε μπουκάλια

Τα μπουκάλια θα πρέπει να είναι άδεια από περιεχόμενο και να ΣΥΜΠΙΕΖΟΝΤΑΙ.

Αλουμίνιο

• Κουτάκια αλουμινίου από αναψυκτικά

Τα κουτάκια θα πρέπει να ξεπλένονται (να μην έχουν υπολείμματα από ρόφημα) και να συμπιέζονται.

 Μπαταρίες

Όλα τα είδη φορητών μπαταριών (δηλαδή βάρους περίπου μέχρι 1500 γραμμάρια), είτε είναι πρωτογενείς (μίας χρήσης) είτε δευτερογενείς (επαναφορτιζόμενες).

Ενδεικτικά, μπαταρίες από τις ακόλουθες συσκευές (ραδιόφωνα, παιχνίδια, κινητά, φακούς, ρολόγια, κλπ.).

 Τηγανέλαιο

Λάδι που έχει χρησιμοποιηθεί για το τηγάνισμα φαγητού.

Θα πρέπει να έχει σουρωθεί (για να μην έχει κατακάθια από φαγητά) και να τοποθετηθεί σε πλαστικό μπουκάλι 1-1,5lt (μπουκάλι αναψυκτικού ή νερού).

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>