Δράση με θέμα τη συλλογή και τη διατήρηση παραδοσιακών ποικιλιών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης Φιλίππων Καβάλας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολικού έτους 2014 ? 2015, προτίθεται να υλοποιήσει δράση με τίτλο: «Δημοκρατία των σπόρων, της τροφής και της γης: αλλάζοντας τον κόσμο με το πιρούνι μας». σε συνεργασία με την εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι», και  τον υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων A/θμιας Eκπ/σης Ν. Καβάλας.

Η δράση είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό,  απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες ενηλίκων, σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές του Νομού Καβάλας και θα πραγματοποιηθεί στo αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, στις 11:00 π.μ.

Σκοπός της είναι, στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος για την ελευθερία των σπόρων, να ευαισθητοποιήσει το κοινό όσον αφορά το θέμα της συλλογής και διατήρησης των παραδοσιακών ποικιλιών και των δράσεων που μπορούν να αναπτυχθούν στον τομέα αυτό. Θα αναδείξει την εικοσάχρονη πορεία του ΠΕΛΙΤΙ (www.peliti.gr) και μέσα από το λόγο και το θεατρικό παιχνίδι θα παρουσιάσει τις ιστορίες των σπόρων, ιστορίες που χάνονται στα βάθη του χρόνου. Θα ακουστούν  προτάσεις για τις διατροφικές συνήθειες μας σε σχέση με την παραδοσιακή διατροφή, συνταγές με γεύσεις από παραδοσιακές ποικιλίες και θα μπει ο πρώτος σπόρος για τη δημιουργία σπορείου με παραδοσιακές ποικιλίες.

 

Πρόγραμμα

  • Παναγιώτης Σαϊνατούδης,

Εμπνευστής και γενικός συντονιστής του Πελίτι

Παρουσίαση του ΠΕΛΙΤΙ

Αλλάζοντας τον κόσμο με το πιρούνι μας

11:00-11:30

  • Σοφία Γιδά, εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Δράμας

Το σποράκι πηγή ζωής- Παραδοσιακές ποικιλίες.

 

11:30-12:00

  • Παναγιώτης Σαϊνατούδης
  • Σοφία Γιδά,

Εργαστήριο

Σπορομπαλάκια και αλάτι βοτάνων

12:00-12:30

  • Παναγιώτης Παπάζογλου, Υπεύθυνος Σχ. Δραστ.  Α/θμιας  Ν. Καβάλας
  • Π.Ο. ΚΠΕ Φιλίππων

Ας κάνουμε ένα σπορείο

 

 

12:30-13:00

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>