Επίσκεψη στο ΚΠΕ Πορρόιων

Οι τάξεις Ε1 και ΣΤ1 του σχολείου μας υλοποίησαν το μονοήμερο  πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Κ.Π.Ε. Πορρόιων: «ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ, ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ» πραγματοποιώντας μία  διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή σε αυτήν την πανέμορφη περιοχή των Σερρών.

Την πρώτη μέρα, γνωριστήκαμε  με τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε και παίξαμε εκπαιδευτικά παιχνίδια με σκοπό να μάθουμε χρήσιμες πληροφορίες για τη λίμνη καθώς επίσης και για την χλωρίδα και την πανίδα της. Παρατηρήσαμε, από διάφορα σημεία της λίμνης, αρκετά σπάνια πουλιά. Πήραμε δείγμα από το νερό της λίμνης και ελέγξαμε το ph του. Αργότερα,  μας ξενάγησαν σ το χώρο όπου μεγαλώνουν και τρέφονται τα βουβάλια και μας μίλησαν για την ιστορία τους και τα νόστιμα και υγιεινά προϊόντα τους Η φιλοξενία και η περιποίηση των ανθρώπων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ήταν φοβερή.

Τη δεύτερη μέρα, επισκεφτήκαμε το ιερό ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου στην περιοχή του Ακριτοχωρίου. Οι μοναχές μας καλοδέχτηκαν και μας ξενάγησαν στον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο του μοναστηριού και  μας κεράσανε γλυκίσματα και δροσερά ροφήματα . Στην συνέχεια, επισκεφτήκαμε έναν νερόμυλο στην περιοχή  πλατανάκια  και ο υπεύθυνος, ο κ. Θόδωρος, μας μίλησε για τη λειτουργία του και μας έδειξε τις εγκαταστάσεις του. Στο δρόμο της επιστροφής, σταματήσαμε σε μια φάρμα για να θαυμάσουμε κάποια ζώα που δεν τα συναντάμε εύκολα στην πατρίδα μας όπως την στρουθοκάμηλο και το λάμα.

Σε όλη αυτήν την εκδρομή, πολύτιμος βοηθός μας ήταν ο κ. Μπάμπης ,ο οδηγός του λεωφορείου μας! Μαζί του κινηθήκαμε παντού με απόλυτη ασφάλεια!007 030016 017 019 020 025037 039 045

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>