Λειτουργία νέας πλατφόρμας Edupass

Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες

 

            σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 αλλάζει η πλατφόρμα όπου θα γίνονται οι δηλώσεις των self tests των μαθητών. Έτσι από τη Δευτέρα η δήλωση του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου δεν θα γίνει στην  πλατφόρμα self-testing.gov.gr αλλά στην πλατφόρμα edupass.gov.gr στην οποία οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων θα έχουν τη δυνατότητα ελέγχου των δηλώσεων τόσο των μαθητών/τριών, όσο και του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού ,αλλά και όσων θέλουν να έχουν φυσική παρουσία στο σχολείο .

Οι μαθητές/τριες οφείλουν και σε αυτή την περίπτωση να έχουν μαζί τους τη σχολική κάρτα covid-19 την οποία επιδεικνύουν στην είσοδο του σχολείου τις ίδιες ημέρες όπως και πριν δηλ. το πρωί της Τρίτης και της Παρασκευής.

 Οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/ τριών που φοιτούν σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης » και, ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση Self Test Μαθητών/τριών – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους. Σε περίπτωση που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά μέχρι τη λήξη του εξαμήνου , και για τους μαθητές που δεν έχουν νοσήσει η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα ,την Δευτέρα και την Πέμπτη ώστε οι μαθητές/τριες να έχουν μαζί τους τη σχολική κάρτα covid-19 με το αρνητικό αποτέλεσμα στο σχολείο, την Τρίτη και την Παρασκευή το πρωί.

         Με εκτίμηση

        Ο Διευθυντής

        Μπάης Κυριάκος

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>