3 Δεκέμβρη – Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Στις 3 Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία στο σχολείο μας έγινε ενημέρωση για την ευαισθητοποίηση των μαθητών αρχικά στις μικρότερές μας τάξεις, της πρώτης και δευτέρας τάξης με βιωματική παρουσίαση της αναπηρίας μέσω παιχνιδιών όπως (δένω τα μάτια μου και προσπαθώ να προσανατολιστώ στην τάξη χωρίς βοήθεια, κλείνω τα αυτιά μου και προσπαθώ να καταλάβω) και με βίντεο animation.
Στις μεγαλύτερες τάξεις της τετάρτης και πέμπτης τάξης έγινε η παρουσίαση του τραγουδιού «Να αγαπάς» του Παντελή Θαλασσινού μεταφρασμένο στην νοηματική γλώσσα από τους μαθητές της έκτης τάξης. Στην συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν ένα βίντεο animationμε τίτλο «Ο Νικόλας και η Μαρία» μεταφρασμένο στα ελληνικά το οποίο αφορά την κινητική αναπηρία. Τέλος η Καβαλιώτισσα παρολυμπιονίκης Ανθή Καραγιάννη παρεβρέθηκε στον χώρο του σχολείου μας μαζί με την προπονήτριά της προκειμένου να μας μιλήσουν για τις αθλητικές επιτυχίες της παρολυμπιονίκη στον χώρο του στίβου ως αθλήτρια με πρόβλημα όρασης. Τα παιδιά έθεσαν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους προσπαθώντας να αντιληφθούν περισσότερο τι σημαίνει αναπηρία και πως αυτή επηρεάζει την ζωή ενός ανθρώπου στην καθημερινότητά του.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>