Μέτρα προστασίας για COVID-19

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

οι μαθητές από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες είτε με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είτε με βεβαίωση παρελθούσας νόσησης COVID-19 (τελευταίου εξαμήνου).

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self-test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και διενεργείται 2 φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως 24 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα και οι μαθητές επιδεικνύουν στον εκπαιδευτικό τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος ( οι μαθητές δηλαδή κάνουν το τεστ Δευτέρα και Πέμπτη και επιδεικνύουν τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος στον εκπαιδευτικό την Τρίτη και την Παρασκευή το πρωί.)

Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε εκτυπωτή στο σπίτι μπορεί ο μαθητής να προσκομίσει χειρόγραφη βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα. Προσοχή στη βεβαίωση πρέπει να αναγράφεται ο κωδικός.

Κατ’ εξαίρεση, και μόνο για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self-test) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (πριν τον Αγιασμό) και ο δεύτερος κανονικά την Πέμπτη. Την ημέρα του Αγιασμού τα παιδιά θα έχουν μαζί τους τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος. Από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου μπορείτε να προμηθεύεστε τα self-test από τα φαρμακεία της περιοχής σας.

Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Εάν ένας μαθητής νιώσει αδιαθεσία δεν προσέρχεται στο σχολείο. Σε κάθε περίπτωση απουσίας του μαθητή από το σχολείο παρακαλούμε να επικοινωνείτε μαζί μας.

Παρακαλούμε θερμά για τη συνεργασία σας.

Ο Διευθυντής του Δ.Σ. Ζυγού

Μπάης Κυριάκος

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>